jebes-pravila.com
 
*
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte. Travanj 20, 2014, 17:50:59


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave


 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Venera  (Posjeta: 21945 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
slashsurf
Gost
« na: Prosinac 05, 2007, 22:56:04 »

Venera je planeta ljubavi, srece, skalda, harmonije, umetnosti. U horoskopu pokazuje kakvi smo u ljubavi, kojoj vrsti odnosa tezimo, sta volimo, sta nas raduje i usrecuje.

Venera u Ovnu

Ove osobe su impulsivne i lako se uzbuduju. Veoma su strastvene, moglo bi se reci vatrene. Zbog svoje naglosti, odluke donose bez puno razmišljanja, pa se zbog toga kasnije cesto kaju. U samoinicijativnim akcijama obicno doživljavaju neuspeh. Sklone su zaljubljivanju na prvi pogled, ali ih to podjednako brzo prode. Ove osobine ih cesto odvode u nedovoljno osmišljen brak koji se obicno ne završava uspešno. Zahtevne su i znaju da budu sebicne. Vole zabavu i u suštini su romanticne sanjalice.

Sklone su vatrenim i strasnim ljubavima koje kratko traju. Vole promene, cesto flertuju. Vrlo su direktne u nastupu i izazivaju partnera gotovo se nudeci. Vole da se razgoliciju i da poziraju. Fizicki izgled je pretežno to što ih najviše privlaci kod suprotnog pola. Kada osecaju da su voljene veoma su blage i tople. Ove osobe ne mogu da budu sretne ako im je uskracen seks i ljubav

Venera u Biku

Venera je vladar Bika i ovde se odlicno oseca. Osobe sa ovakvim položajem Venere znaju da uživaju u životu. Vole lepe stvari, pocevši od hrane i pica, preko umetnickih predmeta i dragog kamenja pa do dobrog seksa. Udobnost i materijalna sigurnost su im važni. Društveni su i šarmantni, lepih manira, vole raskoš i udobnost i iskazuju umetnicika interesovanja. Privlacni su i toga su svesni.

Dosledni su, postojani, konzervativni i privrženi. Vole da budu u centru pažnje, uspostavljaju puno važnih veza i kontakata. Najcešce su vredni i uporni.

Uspevaju tokom života da steknu materijalno blagostanje u kome znaju da uživaju. Veoma su senzualni i usmereni na erotiku. Dobri su ljubavnici, vole dugu predigru i treba im vremena da se “ zagreju “. Nakon toga se pretvaraju u pravi vulkan. Nisu skloni da cesto menjaju partnere i vezuju se za jednog partnera. To ne znaci da su preterano verni, ali kada imaju partnera koji im odgovara ne žele da rizikuju da ga izgube zbog kratke veze sa strane.Takode, oni veruju u postojanje prave ljubavi. Od partnera ocekuju odanost.

Venera u Blizancima

Otvorene i prirodne osobe. Imaju spontan i jednostavan pristup prema drugim ljudima, lako uspostavljaju kontakte, uctivi su i šarmantni. Veoma su elegantni i graciozni. Vole dosta da pricaju i razmenjuju mišljenje i ideje sa drugima. Pametni su i vispreni, a to cene i kod drugih osoba. Darežljivi su i uvek oko sebe imaju društvo. Vole pisanu rec, književnost, poeziju, pesme i druženja.

Vole da flertuju i njihov ljubavni život je ispunjen površnim vezama i cestim promenama partnera. Nisu u stanju da se snažno i trajno vežu za jednu osobu.

Površnih su emocija i nestalni. Ne vole previše emotivnosti i preveliku intimnost. Znaju da održavaju veze istovremeno sa dva ili cak i više partnera. Žene nisu sramežljive. Vole da se atraktivno oblace, ali se lako i nonšalantno svlace. To im pricinjava zadovoljstvo. Zato imaju uspeha kao foto modeli i glumice. Na prvi pogled deluje da ce vam lako prepustiti svoje draži, ali u stvari morate biti veoma vešti na recima. Tada imate vece šanse da ih osvojite.

Venera u Raku

Izuzetno saosecajne i sentimentalne osobe. Ljubazne su i odane. Privržene su domu i porodici i u njima nalaze svoje najvece zadovoljstvo. Ne vole da se zameraju drugim ljudima i cesto im je potrebno da imaju nekog pored sebe na koga se mogu osloniti. Pitomog su karaktera i zbog toga mogu trpeti zloupotrebe od drugih. U sebi imaju duboko ukorenjen osecaj ljubavi.

Romanticne su i nežne. Prva ljubav vecno živi u njima. Usled svoje prevelike sentimentalnosti veoma se teško suzdržavaju i zato cesto doživljavaju erotske krize. Odani su i odgovaraju im samo dugotrajne i stabilne veze, znaju da iskazuju posesivnost.. Maštaju o idealnoj ljubavi i lako padnu pod uticaj partnera kome je samo seks ili neka korist na pameti. Ljubavne rane lece u sebi. Smisao njihove ljubavi je ljubav sama po sebi, zatim porodica i dom.

Venera u Lavu

Ovo su osobe nemirne prirode, tople, otvorene i iskrene. Inspirativne su i kreativne, imaju sklonost ka umetnosti i umetnicki talenat. Vole lepe predmete svetla i lepo ukrašena mesta kao što su galerije, pozorišta, ali i restorani. Uživaju u društvenoj zabavi, igrama i zadovoljstvima. Lepo se oblace, cesto i ekstravagantno, obožavaju da nose skup nakit i da se krecu u luksuznom okruženju. Imaju srece na lutriji i u kockanju.

Imaju strasna osecanja i izražavaju ih na kitnjast nacin. Ljubav je suštinski deo njihove prirode i teže da se iskažu i potvrde kroz ljubav. Lako pridobijaju i osvajaju okolinu. Kod njih postoji tendencija zaljubljivanja na prvi pogled. Vole da se ljube i lako osete požudu. Ne skrivaju svoje draži, komunikativni su i vole da flertuju. U ljubavnoj vezi se slobodno ponašaju, ali uspevaju da održe vezu i brak. U brak ulaze iz ljubavi i to cesto u mladim godinama. Plodni su i vole decu.

Venera u Devici

Ovo su ozbiljne osobe koje teže moralnim vrednostima. Na osecanja uzvracaju osecanjima. Porive srca cesto potiskuju prakticnim razmatranjima i kontrolišu svoje emocije. Orijentisani su na stvaranje porodice i trude se da obezbede što sigurniju materijalnu egzistenciju. Znaju da se ponašaju kriticki i dosta su izbirljivi.

Trude se da obuzdaju svoje erotske želje. Kada su zaljubljeni u potpunosti se posvecuju tom osecanju. Analiziraju sve odnose i spremni su da se koriguju kako bi što bolje uskladili svoje odnose sa partnerom. Partneru polako pristupaju sa mnogo obzira. U seksu i erotici imaju visoke standarde koje nije lako zadovoljiti. Zato im se dešava da ne pronadu životnog partnera ili da se odluce na slobodnu ljubav. Najcešce su skromni i stidljivi ljubavnici jer pomalo osecaju strah od licnog zadovoljstva. Skloni su da ljubav vezuju za posao pa mogu imati erotske veze sa kolegama odnosno koleginicama sa kojima zajedno rade

Venera u Vagi

Venera u Vagi donosi eleganciju i šarm. Osobe su blage naravi, nežne, srdacne i predusretljive prema drugima. U toj svojoj predusretljivosti mogu i da preteraju na svoju štetu. Rafiniranog su ponašanja i imaju izražen smisao za estetiku i osecaj za meru. Nisu dovoljno fleksibilne i kada se razocaraju mogu otici u krajnost. Uživaju u društvenoj angažovanosti i zadovoljstvima. Odlikuje ih dobar ukus i sklonost ka umetnosti.

Po svojoj prirodi su emotivne. Svoje emocije i draži ne skrivaju. Romanticne su i idealizuju ljubav, pa se ponekad ne uspeju prilagoditi realnosti u svojoj vezi. Privlacne su drugim ljudima, lako uspostavljaju kontakte i stupaju u ljubavne odnose. Vole igre, zabavu, ples i tada im je najbolje pristupiti. Erotika i seks obavezno idu uz emocije. U stanju su da ostvare sretan brak jer se trude da ugode svom partneru na sve moguce nacine i imaju uspeha u tome.


Venera u Skorpiji

Venera u Škorpionu daje ponosne, strastvene i zavodljive osobe. Osobe pored seksualnog magnetizma poseduju i dozu tajanstvenosti koja ih cini još privlacnijim suprotnom polu. Poseduju naglašenu culnost i seks im je veoma važan u životu. Jakih su emocija i imaju buran unutrašnji intimni život. Vrlo su izražajne i direktne, a odanost drugu im je vrlina. Neumerene su i znaju da rasipaju svoju vitalnu energiju.

Sve u životu im se vrti oko erosa i emocija. Opsednuti su njima i zbog toga mogu imati probleme. Zagriženi su u ljubavi i nemaju sposobnost samokontrole. Veoma su posesivni i ljubomorni, a isto tako i osvetoljubivi. Neuzvracena strast može da ih razjeda i uništava. Znaju da budu podmukli da bi ostvarili svoje namere, a takode znaju i da se povuku u usamljenost. Skloni su fetišizmu i perverzijama u seksu. Vešti su da partnera u ljubavi potpuno podrede svojim zadovoljstvima, ali takode znaju da mu pruže takvu bujicu emocija i vatromet strasti da mu ni na kraj pameti ne pada da nešto pokuša da promeni u njihovom odnosu.

Venera u Strelcu

Venera u Strelcu znaci da je rec o otvorenoj osobi, sklonoj idealistickom pogledu na svet. Ona ima svoj specifican pogled na svet i vrlo je moralna. Vrlo je prijatna u kontaktu sa drugima, voli prirodu, putovanja, a slobodu ceni iznad svega. Temperamentna je i lako se uzbuduje, ali njena strast nije nekontrolisana. Iako ne krije svoje emocije nikad je one nece odvuci da ucini nešto što se kosi sa njenim životnim principima.

Ove osobe znaju iskreno da se predaju ljubavi. U ljubavnu vezu unose ne samo emocije vec i svoj snažan duh. Za njih je ljubav avantura, romanticno putovanje koje im proširuje vidike i obogacuje njihovu spoznaju života. Osnovni preduslov jeste da veza ne naruši njihovo osecanje slobode, jer je u protivnom brzo raskidaju. Impulsivni su i sposobni da svojim izgledom i ponašanjem animiraju partnera. Nemaju nikakvih erotskih kompleksa, ne stide se da pokazuju svoje draži i da slobodno uživaju u seksu. Skloni su nudizmu.

Venera u Jarcu

Ovo su ambiciozni ljudi puni želja, ali svoje emocije kontrolišu. Postojani su, ozbiljni i na njih se možete osloniti u svakoj prilici. Iako spolja deluju hladno i proracunato u pitanju su ipak senzualne osobe. Dužnosti i obavezama daju prednost u odnosu na svoje emotivne potrebe. Zbog toga mogu trpeti unutrašnje sukobe.

U ljubavnim vezama svoja osecanja oprezno otkrivaju. Ljubav shvataju veoma ozbiljno, postojanih su osecanja i nemaju sklonost da menjaju partnere.Uzdržani su i nije lako dopreti do njihovog erosa. Potrebno je da dugo vremena provedu u vezi da bi partner naucio kako da ih animira da oslobode svoje seksualne potencijale. Nisu skloni nikakvim seksualnim eksperimentisanjima i najviše im odgovara klasicna varijanta seksualne veze. U kasnijim godinama više uživaju u seksu nego u mladim. Ljubomorni su i posesivni. Skloni sa da ostanu u braku i kad su nezadovoljni jer imaju jak osecaj obaveze.

Venera u Vodoliji

Venera u Vodoliji daje osobe otvorenog uma, prijateljski nastrojene sa mnoštvom prijatelja i duštvenih kontakata. Pristupacnost i plemenitost su njihove naglašene osobine. Imaju savremene i nekonvencionalne poglede na svet i život. Nezavisne su i imaju široko polje interesovanja od tehnike, moderne nauke do savremene umetnosti.

Više uživaju u intelektualnim druženjima nego u romanticnim vezama. Privlaci ih slobodna ljubav koja nece ugrožavati njihovu nezavisnost i sputavati njihova interesovanja i društveni život. Strast i emocije ne rukovode njihovim ljubavnim životom, a prema seksu imaju liberalan i neobavezan stav.Vole da eksperimentišu u seksu i tu njihova mašta može doci do izražaja. Nisu ljubomorni ni posesivni i sve se odvija na bazi drugarstva i slobodne volje. Ljubav i seks ne poistovecuju i mogu istovremeno imati intenzivne seksualne odnose sa jednom, a osecati platonsku ljubav prema drugoj osobi.

Venera u Ribama

Ovo su sentimentalne osobe, odane i spremne sve da ucine za osobu do koje im je stalo. Imaju suptilni karakter i rafinisana osecanja. Emocije ih vode kroz život, ali ih prikrivaju jer su stidljivi i nenametljivi. Žive u svom svetu u kome se preplicu san i java. Umetnost doživljavaju duboko i cesto poseduju umetnicke talente.

Žude za ljubavlju i zavise od emotivnog i seksualnog života. Svoje ljubavne partnere idealizuju i tragaju za jedinstvom sa njima. Znaju istinski da vole i spremne su da žrtvuju sopstvene potrebe zarad onoga koga vole. U ljubavnoj vezi igraju podredenu ulogu i prilagodavaju se partneru, ali su ustvari one te koje inspirišu. Iako su veoma vezane za partnera, nemaju cvrstu volju pa znaju da podlegnu šarmu i navaljivanjima druge osobe koja bi da iskoristi povoljnu priliku. Venera u Ribama dosta cesto oznacava osobe koje imaju više od jednog braka ili veliki broj ljubavnih veza.
Evidentirano
slashsurf
Gost
« Odgovor #1 na: Prosinac 05, 2007, 23:30:18 »

Venera u Raku

Izuzetno saosecajne i sentimentalne osobe. Ljubazne su i odane. Privržene su domu i porodici i u njima nalaze svoje najvece zadovoljstvo. Ne vole da se zameraju drugim ljudima i cesto im je potrebno da imaju nekog pored sebe na koga se mogu osloniti. Pitomog su karaktera i zbog toga mogu trpeti zloupotrebe od drugih. U sebi imaju duboko ukorenjen osecaj ljubavi.

Romanticne su i nežne. Prva ljubav vecno živi u njima. Usled svoje prevelike sentimentalnosti veoma se teško suzdržavaju i zato cesto doživljavaju erotske krize. Odani su i odgovaraju im samo dugotrajne i stabilne veze, znaju da iskazuju posesivnost.. Maštaju o idealnoj ljubavi i lako padnu pod uticaj partnera kome je samo seks ili neka korist na pameti. Ljubavne rane lece u sebi. Smisao njihove ljubavi je ljubav sama po sebi, zatim porodica i dom.


Klasika :arsen
Evidentirano
Freya
Jebe
*****

Karma: +345/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 1118


Ne prepiri se s budalom, ljudi nece uociti razliku


« Odgovor #2 na: Prosinac 06, 2007, 01:01:24 »


Venera u Devici

Ovo su ozbiljne osobe koje teže moralnim vrednostima. Na osecanja uzvracaju osecanjima. Porive srca cesto potiskuju prakticnim razmatranjima i kontrolišu svoje emocije. Orijentisani su na stvaranje porodice i trude se da obezbede što sigurniju materijalnu egzistenciju. Znaju da se ponašaju kriticki i dosta su izbirljivi.

Trude se da obuzdaju svoje erotske želje. Kada su zaljubljeni u potpunosti se posvecuju tom osecanju. Analiziraju sve odnose i spremni su da se koriguju kako bi što bolje uskladili svoje odnose sa partnerom. Partneru polako pristupaju sa mnogo obzira. U seksu i erotici imaju visoke standarde koje nije lako zadovoljiti. Zato im se dešava da ne pronadu životnog partnera ili da se odluce na slobodnu ljubav. Najcešce su skromni i stidljivi ljubavnici jer pomalo osecaju strah od licnog zadovoljstva. Skloni su da ljubav vezuju za posao pa mogu imati erotske veze sa kolegama odnosno koleginicama sa kojima zajedno rade


 :sta
Evidentirano

Welcome to the jungle it gets worse here every day
Ya learn to live like an animal in the jungle where we play
djetelina
Jebe
*****

Karma: +66/-6
Offline Offline

Postova: 547

za dom spremni !


« Odgovor #3 na: Prosinac 06, 2007, 17:31:05 »

venera u vagi i venera u djevici su najproblematičnije venere.

venera u vagi je lažljiva i prijetvorna. velika zabluda je da je ovo super pozicija zbog sjedišta, uzmimo u obzir da je venera ženska planeta a vaga beztjelesni muški znak. ove osobe teže ostvariti ravnotežu, stalno imaju svoj neki ideal ljubavi kojemu streme,

venera u vagi nije vjerna venera.

venera u djevici je pak sama sebi problem.
Evidentirano

Sad pogledaj sa visine oče domovine, pravaška te krila nose s tim se ponosi.
Sikterica
Gost
« Odgovor #4 na: Prosinac 06, 2007, 17:37:20 »

 :joint dobro je..moja je ipak u škorpiji..

Venera u Skorpiji

Venera u Škorpionu daje ponosne, strastvene i zavodljive osobe. Osobe pored seksualnog magnetizma poseduju i dozu tajanstvenosti koja ih cini još privlacnijim suprotnom polu. Poseduju naglašenu culnost i seks im je veoma važan u životu. Jakih su emocija i imaju buran unutrašnji intimni život. Vrlo su izražajne i direktne, a odanost drugu im je vrlina. Neumerene su i znaju da rasipaju svoju vitalnu energiju.

Sve u životu im se vrti oko erosa i emocija. Opsednuti su njima i zbog toga mogu imati probleme. Zagriženi su u ljubavi i nemaju sposobnost samokontrole. Veoma su posesivni i ljubomorni, a isto tako i osvetoljubivi. Neuzvracena strast može da ih razjeda i uništava. Znaju da budu podmukli da bi ostvarili svoje namere, a takode znaju i da se povuku u usamljenost. Skloni su fetišizmu i perverzijama u seksu. Vešti su da partnera u ljubavi potpuno podrede svojim zadovoljstvima, ali takode znaju da mu pruže takvu bujicu emocija i vatromet strasti da mu ni na kraj pameti ne pada da nešto pokuša da promeni u njihovom odnosu.

 :naruku
Evidentirano
Freya
Jebe
*****

Karma: +345/-0
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 1118


Ne prepiri se s budalom, ljudi nece uociti razliku


« Odgovor #5 na: Prosinac 07, 2007, 01:41:01 »

venera u djevici je pak sama sebi problem.
a zasto? mislim, koliko sam skontala natalnu meni je venera u djevici, a ovaj opis me vise zbunio nego sto sam nesto skontala o sebi :sta
Evidentirano

Welcome to the jungle it gets worse here every day
Ya learn to live like an animal in the jungle where we play
djetelina
Jebe
*****

Karma: +66/-6
Offline Offline

Postova: 547

za dom spremni !


« Odgovor #6 na: Prosinac 08, 2007, 11:41:32 »

venera u djevici je prenježna no ipak traži previše u ljubavi, voli dosta kalkulirati, niej baš iskrena kad je ljubav u pitanju, voli zavoditi navlačiti, tašta je i sujetna.
Evidentirano

Sad pogledaj sa visine oče domovine, pravaška te krila nose s tim se ponosi.
sikterica
Gost
« Odgovor #7 na: Svibanj 07, 2009, 23:56:23 »
Tjelesne funkcije:

jajnici i sperma, fizička privlačnost, kosa, bubrezi, reproduktivni sistem (ženski), timus i tiroidna žlijezda, ten, menstruacija, grlo, balans između kiselina i lužina u tijelu, trudnoća, tjelesne izlučevine.

Djelovanje:

ljubav, zaštita u vezama, sreća u braku, materijalno obilje, dobro zdravlje, atraktivnost (osobito suprotnom spolu), sve vrste umjetnosti (gluma, ples, slikarstvo, kiparstvo, izrada nakita itd.), proricanje, vječnost, izdržljivost, pobjeda, iskrena komunikacija, koncentrirano slušanje, pobjeda božanskog, stvaranja harmonija oko nas, stvaranja ugodnih komunikacija, naklonost, animacija, ljepota, šarm, kultura, glamur, moda, romanca, inspiracija, sve vrste zadovoljavanja i užitaka, ispravni odnosi (nacionalni, rasni, porodični, sexualni itd.), mladi ljudi, društveni odnosi, žene (ne domaćice one su pod Jesodom), luksuzna roba, dragulji, kozmetika i kozmetički proizvodi, ekstravagancija, zabave, visoka moda, sve što uljepšava žene: manikirke, frizerke, maserke, mirišljava ulja i parfemi, osjećaji (uzvišeni a ne sentimenti).Originalnost, strastvenost, uglađenost, suradnja.

Izvor
Evidentirano
sikterica
Gost
« Odgovor #8 na: Svibanj 08, 2009, 09:50:55 »

Venera

Planet koji se odnosi na osjećaje, ljubav, ugodu, sklad, zadovoljstvo, užitak.
Predstavlja ljepotu, osjećaj sreće, umjetnost, estetiku, potrebu za ljubavlju, ženstvenost, šarm, manire, moral, ljubaznost, ali i materijalne vrijednosti.
 U muškom horoskopu obično pokazuje ženu koja ga privlači i uzbuđuje.
Osnovna energija Venere je primanje i davanje, razmjena i emotivno istraživanje.
Venera u znakovima ukazuje na to kako nešto doživljavamo, kako se odnosimo prema osjećajima, kakav nam je osjećaj vlastite vrijednosti, kakva reagiramo na ljubavnom planu, kakva emotivna iskustva stječemo.


Venera u kućama govori u kojem području se osjećamo ugodno, u čemu uživamo, gdje su naši talenti, što najviše volimo.
Utječe na sve što je povezano s emocijama. Aspekti će pokazati da li su emotivna iskustva pozitivna ili negativna, da li uživamo ili patimo.
U organizmu utječe na bubrege, grlo, kožu i građu tijela.
Kroz jedan znak prođe za 26-30 dana, dnevno oko 1°, a cijeli zodijak za malo više od godinu dana. Od Sunca se udaljava najviše 46°, a retrogradna je jednom do dvaput godišnje. Za vrijeme retrogradnosti u znaku može ostati i po dva mjeseca.
Evidentirano
sikterica
Gost
« Odgovor #9 na: Svibanj 08, 2009, 09:58:10 »


Vlada svakovrsnim odnosima. Ona govori o sposobnosti primanja i materijaliziranja onoga što želimo. Simbolizira želju da upoznamo druge, uspostavimo sklad sa njima putem onoga što nam je zajedničko i doživimo zadovoljstvo u zajedničkim interesima. Planet je prvenstveno povezan s potrebom da privučemo šarmom i fizičkom privlačnošću. Venera vlada i materijalnim sredstvima i novcem te vrijednostima. Planet je estetike, umjetnosti i odnosa.
Evidentirano
sikterica
Gost
« Odgovor #10 na: Svibanj 08, 2009, 10:09:46 »

Poslije Sunca i Mjeseca, Venera je najsjajnije tijelo na nebu. Poput Mjeseca i Merkura i ona ima svoje faze. Nazivaju je Zemljinom sestrom, jer joj je po velični, masi, gustoći i volumenu najsličnija. Dakako, postoje i brojne razlike između ova dva planeta, pa tako gledano sa Zemlje, Sunce na njoj izlazi na zapadu, a zapada na istoku. Druga zanimljivost je da je dan na Veneri duži od njene godine, više joj treba da se jednom okrene oko osi, nego da napravi čitav krug oko Sunca. Mjereno zemaljskim vremenom, godina na Veneri traje 225, a dan 247 dana! Venera ima najduži dan od svih planeta Sunčeva sustava. Od Sunca se može udaljiti najviše 48* , pa i nju najbolje vidimo pred zoru, ili nakon Sunčeva zalaska, a udaljenija je od Sunca, pa duže od Merkura ostaje na tamnom nebu. Stari Grci su (kao i za Merkur), smatrali da se radi o dvije zvijezde, pa su večernju Veneru nazivali Hesper, a jutarnju Fosforos. Pomorci i putnici, u vedrim večerima i zorama, po njoj su određivali pravac svog kretanja.


Trebalo bi puno prostora da se ispričaju mitovi i legende vezane za ovo sjajno tijelo, ali ću, kratko, spomenuti još dva njena imena. U grčkoj mitologiji Venera je poznata kao Afrodita - boginja koju je rodio ocean. U hinduskoj mitologiji ona je Laksmi, prikazuju je kao lotos koji se stvara na vodi, a zajedničko u obe mitologije je da izlazi iz vode. Voda simbolizira svemirski ocean, odnosno element iz kojeg nastaje život. Život stvarno nastaje iz čina ljubavi, a Venera je planet koji je po mnogo čemu zaslužio još jedno svoje ime - planet ljubavi. Kada se pojavi ljubav, vrijeme, baš kao na Veneri, ili presporo ili prebrzo poteče. Sunce se više ne rađa na istoku, tamo je gdje sjaje nama najdraže oči.

Po gotovo pravilnoj kružnici, Venera se kreće elegantno, kao da pleše. Kada se zaljubimo, svi postajemo zarobljenici takvog kruga, pa smo čas gore, čas dolje!
Ona je i planet najbliži Zemlji, i znanstvenici još uvijek pokušavaju otkriti tajne koje skriva njena gusta atmosfera. Ustanovili su da je temperatura na Veneri vrlo visoka, ne samo zbog blizine Sunca, nego i zato što Venerina atmosfera zarobi Sunčeve zrake i toplinu, pa se ispod guste magle stvara efekat staklenika. Najviši sloj Venerine atmosfere su bijeli oblaci, sastavljeni od finih krutih čestica ugljičnog dioksida, a ispod njih je gusta magla s velikim postotkom vode.
Ovakva atmosfera stvara bizarne efekte, optičke iluzije, pa kada bismo stajali na površini Venere, sve bismo vidjeli krivo, na pr. brdo istočno od nas, stvarno bi bilo na zapadu. Poznato je da ljubav podiže temperaturu i doslovce, a slično tako, odnosno krivo, vidimo i procjenjujemo kada smo zaljubljeni.
Najsjajnija i najprivlačnija, određuje put, ali zar nije takva, i zar isto to ne čini i ljubav? Toliko draga pjesnicima i romanticima, ispod svoje površine, baš kao i ljubav, ona krije opasne zamke. Zbog vručine i stalne magle, u njenoj atmosferi vladaju strašne oluje, razorne grmljavine i munje, kakve je teško i zamisliti, osim, ako niste i sami osjetili neodoljivu privlačnost, sjaj, ljepotu i razornost ljubavi. Ako ljubav ima više lica i naličja, sva ih savršeno opisuje Venera. Svakome određuje da li će poput leptira poletjeti prema njenom svjetlu, da li će ga ogrijati njena toplina ili spržiti njena munja. Najteže će joj odoljeti Bikovi i Vage, ali nitko kome je ona naglašena u horoskopu, neće ostati imun na njene čari, jer baš kao i u ljubavi, kad ona pozove srce, razum više nema pravo glasa. Venera je upravo i uistinu baš to, lice i naličje ljubavi.

Oba njena domicila, u Biku i u Vagi, naglašavaju senzibilitet i potrebu za ugodom. U Biku je slaba na zadovoljstvo temeljeno na ugodnosti življenja, uživa u svemu što prija srcu, oku, pa i želucu, ovdje dolazi do izražaja njen egoizam, a radost joj je - radost posjedovanja.
U Vagi je suptilnija, uživanje joj je duhovne prirode, ne okružuje se lijepim i ugodom, nego to želi podijeliti s nekim, a radost joj je radost dijeljenja.
U svim joj je znacima smanjena objektivnost, jer ljudi pod njenim jakim utjecajem sve odmjeravaju kroz emocije.
U Ovnu i u Škorpionu (znaci izgona) gubi svoju nježnost na račun posesivnosti, u Djevici (pad) djeluje u skladu s uzrečicom "čist račun - duga ljubav", a ljudi pod takvim utjecajem i ne razmišljaju da tamo gdje ima računa - nema ljubavi.
U Ribama je egzaltirana - neumjerena, pa ljudi s tako položenom Venerom pretjeruju s emocijama ili su im pretjerana očekivanja, umiju pronaći smisao u odricanju, pa čak i uživati u patnji. Ova raznolikost njenog utjecaja po znakovima već nas treba pripremiti na čudesne suprotnosti koje proistječu iz njenih aspekata.

Ovo je planet s najvećim odstupanjima u djelovanju, pa neharmonična daje vulgarne i banalne tipove, sklone sumnjivim užicima, koji izbjegavaju i ne poštuju obveze.
Ako je samo harmonična osoba naprosto degenerira, ne radi na svom razvoju, sklona je živjeti od popularnosti ili na tuđi račun. Ovakva Venera, polako ali sigurno, vodi u lijenost.
Slaba ili neaspektirana Venera, znači neprekidnu čežnju za svime što ona predstavlja (ljubav, radost, umjetnost, ljepotu, ugodu življenja), ali ne daje prilike za ostvarenje, realiziranje ovih čežnji. Čovjek proživi život a da se na tim planovima nikada potpuno ne ostvari. Zbog svega ovoga Veneru je najbolje imati u miješanim aspektima.
Najjače djeluje u drugoj i sedmoj kući. U drugoj osoba uživa stjecati, u sedmoj razvija razumijevanje, potrebu za harmonijom, skladom. Egzaltirana u dvanaestoj kući, ograničena u vanjskim formama, harmonična pronalazi unutrašnja zadovoljstva, neharmonična, razvija u nekoj mjeri sklonost ka sebemučenju.

Na ASC, u prvoj kući, zaslužna je za narcisoidnost, ali i fizičku ljepotu, u dvanaestoj to je ljepota duha.

Na IC, razvija povučenost, mir (stvaralački!), bliskost i ljubav s članovima obitelji.

Na DSC, ovo je topla, nježna osoba, koja uživa u davanju, dijeljenju, oko sebe stvara harmoniju, vrlo je omiljena u društvu.

Na MC, ovo je osoba koja se u životu probija na lijep način, razumijevajući i poštujući potrebe drugih, nikada na tuđi račun. Ako se bavi javnim poslovima omiljena je i popularna.

www.prima-mid.com
Evidentirano
sikterica
Gost
« Odgovor #11 na: Svibanj 08, 2009, 22:03:45 »

Venera u znakovima u osobnom horoskopu:

Ovan:
ljubav na prvi pogled i nagli prekid, mlačna erotika, voli naglo i kratko, svađe, nevjere, nemir, posesivnost, pretjerivanje. Kod žene stvara ponašanje Kazanove: skupljanje trofeja.

Bik:
harmonična, daje strast, vjernost, osjećajnost, veliku potrebu za ljubavlju i dobar apetit. Neharmonična, stvara ljubomoru, nesretne ljubavi, posesivnost, škrtost, luksuz, nepovjerenje, pretjeranu razgovorljivost. Žena ima jak smisao za materinstvo, voli lijepu odjeću i umjetničke predmete, posjeduje osobni magnetizam. Muškarac je odličan ljubavnik: izdržljiv, nježan i vjeran (lijepe li kombinacije!),

Blizanci:
ljubaznost ali hladni odnosi, razum kontrolira erotiku i altruizam. Šarm, površnost, egzibicionizam, zaljubljen u sebe, ljubav je cerebralna a ne topla. Neharmonična Venera uzrok je ironije, nestalnih emocija, teatralnosti, nesposobnosti potpunog opuštanja. Žena voli flert, može biti površna i neuhvativa, mijenja partnere i traži intelektualizirane osjećaje.

Rak:
ovakva Venera je mekana, podatna, sentimentalna, traži ljubav i razumijevanje. Neharmonična, stvara patrijarhalnu ljubav koja guši, neuredan ljubavni život, razočaranje i sklonost nesretnim ljubavima. Žena s Venerom u Raku je dobra domaćica, voli dobru kuhinju i instinktivno osjeća simpatije i antipatije.

Lav:

ovaj tip lako osvaja, voli kocku, raskoš, reflektore. Strastven je i optimista, zbog čega ne vidi partnerove greške. Erotske potrebe su mu velike. Neharmonična Venera u Lavu stvara tirane, autoritete koji partneru ne ostavljaju prostor za disanje. Žena voli nakit, ima visoke ideale, zapovijeda i dramatizira, voli iskreno i toplo.

Djevica:

ovakav tip je oprezan i promišljen, upada u prolazne avanture, voli hladno i pati od seksualnih tabua. Ima spretne ruke, diskretan je i stalno analizira svoj ljubavni život.

Vaga:
nježan temperament, dobrota, ljubav u okviru društvenih normi. Senzualnost treba izazvati vanjskim erotskim doživljajem više no bilo čim drugim. Neharmonična uzrokuje izvještačenost, pretjeranu analizu detalja. Žena voli pravdu, ljepotu, skladne odnose, muziku i ples. Izbjegava svađe i sukobe.

Škorpion:
jaka erotika, strast, impulsi, žestoki osjećaji, ljubomora, osobni magnetizam, apsolutno oslobođen predrasuda. Neharmonična uzrokuje biseksualnost, perverzije, frustracije, dramatične situacije, konflikte zbog ljubomore. Kod žene izaziva iznenadne tiranske osjećaje, jaku i kompletnu ljubav, posesivnost i gurmanstvo.

Strijelac:
agresivnosti nema ali stalno daje savjete. Novac nije zanimljiv ali sport, nudizam i sloboda jesu. Spontan je i pošten. Neharmonična uzrokuje preljube, rastave, konflikte, teška razočaranja i čudne erotske instinkte. Žena je djevičanski čista, nije posesivna i daje punu slobodu partneru!

Jarac:
oprezan je, strpljiv, njegove veze se baziraju na interesima ali su dugotrajne, čvrste i iskrene. Neharmonična Venera u Jarcu uzrok je izoliranja od ljudi i javnosti, sterilnosti i korištenja ljubavi da se dođe do položaja.

Vodenjak:
pristupačan, društven, spiritualan, voli humano, ne poznaje ljubomoru. Ne trpi konvencionalne veze. Sloboda je imperativ! Emotivnost i strast su pod kontrolom. Ljubav je više na prijateljskoj bazi. Neharmonična, uzrokuje prekide i odbojnost iako postoji privlačnost s obje strane. Žena s Venerom u znaku Vodenjaka je ljubazna, neovisna, humana, poštuje tuđu ličnost i slobodu, privlači intelektualnom snagom.

Ribe:
osjećaji su egzaltirani, predaje se lako, ne pravi probleme ali nije vjeran, voli vodu i mjesečinu, avanture su često neuredne i komplicirane. Ženu označava brza intuicija, velika senzibilnpst, stidljiva je, romantična, ljubomorna, vjerna i praznovjerna.

"Maja Lončarić - Zvijezde govore"
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
Stranica je generirana za 0.818 sekundi uz 19 upita.